Martien Jonker: 50 jaar sociaal democraat

Door Jan Spendel op 1 mei 2020

Martien Jonker: 50 jaar sociaal democraat

Martien Jonker (75) uit Voorschoten is 50 jaar lid van de PvdA. Hij kreeg daarvoor, geheel in de traditie van de partij, op 1 mei 2020 het gouden speldje uitgereikt. Dat gebeurde, uiteraard in Coronatijd, op gepaste afstand tijdens een “raambezoek” bij hem thuis.

Op de vraag waarom hij lid van de PvdA werd en hoe het hem verder is vergaan, was zijn reactie:

“De interne vernieuwingen binnen de PvdA door Nieuw Links, spraken mij zeer aan. Denk nog met veel plezier aan het motto bij de verkiezingen van 1972: “Het kan anders! Kies den Uyl in een nieuwe regering”. Na altijd PvdA gestemd te hebben, wilde ik ook nu echt bij deze partij horen. We waren net getrouwd en woonden in Hoogvliet (Rotterdam). Ik wilde daar actief worden. Maar door mijn werk bij Philips verhuisde ik naar Voorschoten en werd daar actief in het afdelingsbestuur. Na een paar jaar heb ik afstand genomen van het politieke werk en werd o.a. actief bij het Nivon. Daar werd ik secretaris van de Stichting Natuurvriendenhuizen.

In Voorschoten was ik vele jaren actief bij de Volkstuindersvereniging.  En nu actief bij de Cirkelbus.

Daar de standpunten van de PvdA mij blijven aanspreken, ben ik alle jaren lid gebleven.”

Binnen de PvdA zijn er maar weinig leden die zoveel jaren trouw zijn gebleven; letterlijk in voor- en tegenspoed. Dat is heel bijzonder. Het bestuur is daar Martien Jonker dan ook erg dankbaar voor. Het toont ook daarmee de kracht van onze partij en bewijst eens te meer dat onze inzet voor een sociale economie en een fatsoenlijke samenleving gedeeld wordt.

Bedankt Martien!

Jan Spendel

Jan Spendel

Jan Spendel (1953) is sinds november 2014 weer terug als bestuurslid voor de PvdA-afdeling Voorschoten. In de jaren 2004-2014 was hij voor de PvdA actief in de lokale politiek: bijna acht jaar als raadslid en tien jaar als commissielid. Vanaf 23 september 2015 – 27 maart 2019 was hij duo-lid van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Meer over Jan Spendel