Energiek solidair

29 november 2022

Waar de verschillen tussen rijkere en armere mensen – ook in Voorschoten – de afgelopen jaren alleen maar groter zijn geworden, kiest de overheid ervoor om iedereen dezelfde energietoeslag van €190 in de maand te geven.

Terwijl heel veel mensen met een goed inkomen – juist ook in Voorschoten – die energietoeslag niet echt nodig hebben en anderen – ook in Voorschoten – zo’n extraatje juist heel goed kunnen gebruiken.

Daarom vraagt de PvdA afdeling Voorschoten haar leden het volgende: als u die energietoeslag zelf niet nodig heeft, laat die €190 dan ten goede komen aan plaatsgenoten. Velen van u hebben dat misschien al gedaan. Anderen hebben het wellicht overwogen, maar zijn er nog niet toe gekomen.

Natuurlijk vinden ook wij dat deze oproep en eigenlijk ook de energietoeslag niet nodig hadden hoeven zijn. Armoede hoort niet thuis in een welvarend land dat Nederland nog steeds is. En de politiek- en daar dragen wij burgers ook verantwoordelijkheid voor- had het zover niet moeten laten komen. Maar daar zijn onze medeburgers die in nood zijn, nu niet mee geholpen.

Daarom: kijk eens om u heen wie die €190 goed kan gebruiken. Of denk aan één van de vele goede doelen, lokaal of daarbuiten. Solidariteit is tenslotte altijd één van de kernwaarden geweest van de sociaaldemocratie.

Het bestuur heeft de andere politieke partijen in Voorschoten gevraagd eenzelfde soort oproep te doen aan hun leden.

Namens het bestuur, Dirk Haaksman