Duidelijke boodschap aan politiek Voorschoten

17 september 2022

De samenwerkende partijen GroenLinks, D66, Partij van de Arbeid en SP vroegen bezoekers van de verenigingsmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten om te stemmen op – en suggesties te geven over – actuele vraagstukken. Zaken waar de politiek iets mee moet doen.

Veruit de meeste stemmen gingen naar de woningnood onder starters en het gebrek aan woningen voor senioren. Daarnaast moet de politiek zich snel gaan bezighouden met het voor iedereen betaalbaar houden van de energiekosten.
Ook willen ze dat de politiek in Voorschoten méér doet voor jongeren boven de 12 jaar. Deze leeftijdsgroep heeft volgens bezoekers behoefte aan eigen activiteiten en een plek in de buurt.

 

Daarnaast gaven mensen spontaan de volgende reacties: verduurzaming van woningen door corporaties, en veiligere oversteekplaatsen voor voetgangers. Tot slot houden de plannen voor een vakantiepark in Vlietland de gemoederen erg bezig. 

De samenwerkende progressieve partijen werken nu hard aan het progressief akkoord. Hiermee gevend richting met eigen plannen en ideeën voor een beter Voorschoten. De suggesties van inwoners helpen de schrijvers GroenLinks, D66, PvdA, en SP om een concrete invulling te geven.