Burgemeester Nadine Stemerdink 25 jaar lid PvdA

Door Jan Spendel op 16 juni 2023

Burgemeester Nadine Stemerdink is maar liefst 25 jaar lid van de PvdA. Gisteren ontving ze in het gemeentehuis uit handen van PvdA-afdelingsvoorzitter Carel van der Meij haar speldje voor 25 jaar trouwe lidmaatschap. Ook werd haar een persoonlijke dankbrief overhandigd van de landelijke voorzitter van de PvdA Esther-Mirjam Sent.

Dankzij de inzet, solidariteit en toewijding van leden, zoals Nadine Stemerdink, is de PvdA in staat om de sociaal-democratisch idealen te verwezenlijken. Als ledenvereniging van gelijkgestemden komen we krachtig op voor kwetsbare groepen en een eerlijke verdeling van welvaart. Samen hebben we ons al die jaren ingezet voor gelijke kansen, een fatsoenlijk bestaan voor iedereen en het beschermen van onze natuur.

Nadine Stemerdink was van 2002 tot 2015 gemeenteraadslid van onze buurgemeente Leidschendam-Voorburg en vanaf 9 februari 2015 tot 11 mei 2021 wethouder aldaar. Met ingang van 17 mei 2021 is zij benoemd burgemeester van Voorschoten. Daarmee is ze de eerste burgemeester van de PvdA en de derde vrouwelijke burgemeester van Voorschoten.

Nogmaals dank Nadine voor je inzet voor onze sociaal-democratische idealen en partij.

“Op Twitter dankt Nadine Stemerdink de PvdA voor het mooie speldje en de roos.” Ze schrijft daarbij: “En dan is het ineens 25 jaar geleden dat ik besloot lid te worden.”

Jan Spendel

Jan Spendel

Jan Spendel (1953) is sinds november 2014 weer terug als bestuurslid voor de PvdA-afdeling Voorschoten. In de jaren 2004-2014 was hij voor de PvdA actief in de lokale politiek: bijna acht jaar als raadslid en tien jaar als commissielid. Vanaf 23 september 2015 – 27 maart 2019 was hij duo-lid van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Meer over Jan Spendel