Door op 29 januari 2014

Fietspad Schoolstraat moet blijven

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

De PvdA Voorschoten wil dat de het college van VVD en ONS Voorschoten stopt met het plan om het fietspad langs de Schoolstraat ter hoogte van onder andere slagerij Arbouw en Foto Van den Boogaardt te verwijderen. Het fietspad verdwijnt in het plan van de coalitie om een nieuwe kruising aan te leggen voor het Deltaplein en het oude Rabobankgebouw. Fietsers moeten volgens het plan in de toekomst over de ventweg voor Arbouw en Van den Boogaardt rijden. Tussen parkerende en vertrekkende auto’s door. “Een onzalig plan,” zegt fractievoorzitter Jan-Paul Middelburg. “Het is er krap en altijd druk. Auto’s rijden voor- en achteruit, parkeren, hebben soms haast. Het is niet veilig fietsers over dit ventweggetje dat tegelijkertijd ook een parkeerterreint is, te sturen.”

De PvdA Voorschoten stemde als enige Voorschotense partij tegen de nieuwe plannen voor het kruispunt van de Wijngaardenlaan, de Koninging Julianalaan en de Schoolstraat. De partij realiseert zich dat het een door alle andere Voorschotense partijen gesteund plan niet zo maar kan terugdraaien. De sociaal-democraten wilden namelijk iets heel anders op het kruispunt en met het Deltaplein dan deze plannen van VVD en ONS waar de rest van de raad wèl mee instemde. Omdat de PvdA Voorschoten als enige partij tegenstemde, is het plan als geheel niet meer tegen te houden. Jan-Paul Middelburg: “We zijn tegen het hele plan en vinden het erg jammer dat we daar alleen in staan, maar dit fietspad weghalen en fietsers in plaats daarvan over een onoverzichtelijke en drukke parkeerplaats sturen, gaat echt te ver.”

De rest van de VVD – ONS Voorschoten plannen voor het kruispunt kunnen zonder het fietspad te verwijderen, doorgaan. De PvdA Voorschoten wil dat het college absoluut niet begint met het verwijderen van het fietspad tot nadat de raad zich heeft kunnen uitspreken over dit onderdeel van het plan. De partij is ervan overtuigd dat er ook uit andere partijen steun zal komen voor dit initiatief. “Dat we als enige tegen de rest van het plan zijn, is dan maar zo,” zegt Middelburg, “Maar laten we alsjeblieft met elkaar voorkomen dat hier onnodig en ook nog voor veel geld dat we wel beter kunnen gebruiken een bijzonder onveilige situatie wordt gecreëerd. Laten we met z’n allen doen wat het beste is voor Voorschoten en dit fietspad behouden.”