Oud raadslid & Kandidaat 2018

Henk Overbosch

Ik ben geboren in Zwolle in 1948. De politiek heeft altijd mijn hart gehad. Van student politicologie tot gemeentesecretaris van Voorschoten en Houten. Als inwoner geeft mij dat nu bagage en gedrevenheid om mij actief politiek te blijven inzetten voor ons mooie dorp.

Ik ben meer dan 45 jaar lid van de PvdA, actief voorstander van een fatsoenlijke, transparante en effectieve (lokale) overheid. In september 2010 ben ik actief geworden voor de fractie van de PvdA in Voorschoten als burgerraadslid. Zeven jaar heb ik intensief samengewerkt met ons raadslid Jan-Paul Middelburg en anderen. In september 2017 ben ik Jan-Paul opgevolgd als lid van de gemeenteraad.

Ik wil bereiken dat onze inwoners ook in de jaren die komen een mooie en aantrekkelijke gemeente blijven houden. Dat vraagt goed beleid en het maken van scherpe keuzes. Een goed en enthousiast gemeentebestuur is daarvoor een voorwaarde. Samenwerken met anderen en gemeentelijke schaalvergroting zijn onvermijdelijk. Voorschoten moet daarbij zelf kiezen en op tijd kiezen. Bestuurlijk zelfstandig blijven zal veel extra geld kosten en onze gemeente en gemeenschap op den duur verzwakken. De leefbaarheid zal dan afnemen. Ik wil meehelpen dit moeilijke proces van bestuurlijke schaalvergroting goed, open en eerlijk te laten verlopen. De Voorschotense gemeenschap kan voortbloeien in een groter bestuurlijk geheel.

Mijn leven buiten de politiek. Ik volg cursussen Italiaans, lees graag, vind reizen leuk en houd van film en muziek. In 2011 heb ik afscheid van het werken genomen door 600 km te lopen van Piacenza naar Rome via een oude pelgrimsroute, slapend in kloosters en gastenhuizen. Samen met mijn vrouw,  die nog werkt bij de overheid, fiets en wandel ik veel. We onderhouden een intensief contact met onze twee dochters en met een grote vriendenkring. Sinds 2010 ben ik mantelzorger voor mijn 92-jarige schoonmoeder in Den Haag.