Door op 26 februari 2014

Veel verandert, veel niet

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

“Burgeressen van Voorschoten,” begon PvdA Voorschoten lijsttrekker dr. Pels in 1953 een oproep aan, nou ja, de burgeressen van Voorschoten. Hij schreef ook “Gij” en “opdat”. Dat een brief van zestig jaar oud wat archaïsch aandoet, is niet vreemd. Maar het is goed te lezen dat de oproep inhoudelijk vooruitstrevend is. Zo ging de PvdA Voorschoten toen al uit van vrouwen die wilden werken–ook nadat ze kinderen kregen, wat in die tijd zeker geen vanzelfsprekendheid was.

Er is veel bereikt in de afgelopen zestig jaar. Verkrotting, waar de PvdA Voorschoten toen nog tegen moest strijden, is gelukkig geen probleem meer. Ook zaken als kraamzorg, jeugdwerk, speelplaatsen en sportterreinen, allemaal stap voor stap bevochten, zijn tegenwoordig gelukkig vanzelfsprekend.

Aan de andere kant is de PvdA Voorschoten juist nu, met de voortdurende economische crisis en een landelijke overheid die steeds meer aan gemeenten overlaat, harder nodig dan ooit. Net als zestig jaar geleden moeten we met elkaar vechten voor goede zorg, voor werkgelegenheid, voor sport en voor een zwembad. Allemaal zaken waar de PvdA Voorschoten met dr. Pels al voor streed. Allemaal zaken waar we decennia pal voor hebben gestaan. En dat blijven we ook doen, juist nu.

Ik heb niet voor niets mijn foto op een poster laten plakken boven de leuze:

Sterk voor zorg

Sterk voor Werk

Sterk voor Voorschoten

 Want dáár gaat het om: zorg, werk en ons mooie dorp. Maar net als dr. Pels en de vele bevlogen PvdA-ers die zich na hem voor Voorschoten inzetten, kan ik natuurlijk niet alleen alles regelen. We hebben een team van ervaren, betrokken en hardwerkende Voorschotense PvdA-ers die de komende jaren aan de slag gaan, maar ook dat is niet genoeg. Uiteindelijk hebben wij ook u nodig. Uw stem, maar ook uw mening, uw kritiek en uw betrokkenheid.

Dus, burgeressen (en burgers) van Voorschoten: ook Gij kunt meewerken aan goede zorg, werkgelegenheid en goede voorzieningen in Voorschoten. Ik hoop dat ik op u kan rekenen. Samen staan we sterk. Samen maken we Voorschoten.