Door Jan Spendel op 27 april 2016

PvdA-Voorschoten levert scherpe kritiek op coalitiebestuur

De PvdA-fractie zit sinds de gemeenteraadsverkiezingen 2014 twee jaar in de oppositie samen met GroenLinks, D66 en SP. Voorschoten wordt bestuurd door de coalitiepartijen VVD, ONS en CDA.

Wat heeft deze coalitie ons dorp opgebracht? Wat ging goed? Wat had beter gekund? Wat is ronduit mislukt? Wat heeft de coalitie laten liggen? Wat was de inbreng van de PvdA?

We vroegen de PvdA-fractie Voorschoten naar hun mening en reactie hierop. De eerste reacties zijn binnen en op deze website geplaatst. In de loop van de tijd volgen er meer. Op deze wijze wordt u uitgebreid geïnformeerd over het lokale politieke werk van de afgelopen jaren, over de standpunten en de inbreng van de PvdA-raadsfractie.

Het wordt al lezend pijnlijk duidelijk dat het huidige coalitiebestuur van ONS, VVD en CDA broddelwerk aflevert. Voorschoten verdient beter!

Henk Overbosch start de reeks met onderwerpen als (1) Deltaplein, (2) Herstrucurering kruispunt Schoolstraat-Wijngaardenlaan, (3) Het kruispunt Koninklijke Marinelaan, (4) Herstructurering van de ventweg bij slagerij Arbouw, (5) de regionale retailvisie, de winkelstrip Van Beethovenlaan/Adegeest en Van der Valk.

De reeks die daar op volgt gaat over de ambtelijke samenwerking met Wassenaar, Voorschoten en de Leidse regio en financiën.

Jan Spendel

Jan Spendel

Jan Spendel (1953) is sinds november 2014 weer terug als bestuurslid voor de PvdA-afdeling Voorschoten. In de jaren 2004-2014 was hij voor de PvdA actief in de lokale politiek: bijna acht jaar als raadslid en tien jaar als commissielid. Sinds 23 september 2015 is hij duo-lid van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Van 25 oktober 2016

Meer over Jan Spendel