Door op 14 maart 2014

PvdA: geef kleinschalige zorginitiatieven meer ruimte

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

De PvdA wil dat kleinschaligheid, maatwerk en invloed van degene die zorg nodig heeft weer voorop komt te staan bij zorg in de buurt. Kleinschalige initiatieven in de buurt leveren betere zorg op. Daarom wil de PvdA wettelijk vastleggen dat gemeenten en zorgverzekeraars samenwerken om kleinschalige zorginitiatieven in de buurt mogelijk te maken. Dit staat in het actieplan ‘Zorg kleinschalig en dichtbij’ dat Tweede Kamerlid Otwin van Dijk samen met verschillende PvdA-lijsttrekkers heeft gepresenteerd.

PvdA Voorschoten lijsttrekker Jan-Paul Middelburg tekende het plan namens de PvdA Voorschoten.  “Goede zorg is voor de PvdA Voorschoten het speerpunt voor de komende jaren. Kleinschalige zorg in de buurt moet worden mogelijk gemaakt.” In Voorschoten zijn er al verschillende initiatieven van betrokken inwoners die de PvdA toejuicht. Onder andere zorgcoöperatie De Grote Akker  die bemiddelt bij huishoudelijke, persoonlijke en verpleegkundige hulp aan huis en de stichting Voorschot die een werk-/woonhuis voor jongvolwassen autisten realiseert. Er zijn nog meer grote en kleine zorginitiatieven in Voorschoten. De PvdA Voorschoten vindt die initiatieven waardevol. De kracht van goede zorgverlening ligt namelijk in eigen zeggenschap, kleinschaligheid en zorg op buurtniveau. Middelburg: “Natuurlijk is er méér nodig dan alleen goede initiatieven van betrokken Voorschotenaren. Mensen moeten zelf kunnen kiezen, maar de gemeente moet pal staan voor goede zorg.”

De PvdA wil de zeggenschap over zorg in handen geven van de mensen om wie het gaat. Zorgprofessionals moeten weer zelf kunnen beslissen en niet gehinderd worden door onnodige beleidsnota’s, bureaucratie en bedrijfsjargon. En Voorschotenaren moeten kunnen blijven rekenen op goede zorg en een gemeente die met ze meedenkt en ze helpt ongeacht hun leeftijd en eventuele ziekte of beperkingen volwaardig mee te blijven doen in de maatschappij.

PvdA_Actieplan Zorg kleinschalig en dichtbij