5 maart 2017

Marit Maij komt 6 maart 2017 naar Voorschoten

Marit Maij, Tweede Kamerlid voor de PvdA sinds 2012, komt maandag 6 maart 2017 naar Voorschoten om deel te nemen aan het verkiezingsdebat in het Wapen van Voorschoten, Voorstraat 16. Aanvang 19.30 uur, het debat begint om 20.00 uur. De toegang is gratis maar wees er snel bij. Oud-wethouder en huidige voorzitter van de Voorschotense Ondernemings-vereniging Frank ten Have leidt het debat.

 

PvdA Kamerlid Marit Maij gaat in discussie met de Tweede Kamer kandidaten Leendert de Lange (VVD, plaats 42), Marischa Kip (CDA, plaats 33), Arno Bonte (GroenLinks, plaats 25 ) en nog twee politici van D66 en SP waarvan de namen nog onbekend zijn. Aan de orde komen actuele landelijke en plaatselijke onderwerpen.

 

Marit Maij is van de Tweede Kamerfractie de woordvoerder Europa en Asiel, zij is tevens rapporteur betreffende de BREXIT. Marit staat op de 24ste plaats van de PvdA kandidatenlijst Tweede Kamer. Zij maakt zich zorgen om het diepe wantrouwen tussen landen, religies en bevolkingsgroepen, om rechten van vrouwen en van vluchtelingen die onder druk staan. “Ik vind het de roeping van de sociaaldemocratie om dat wantrouwen te helpen overbruggen, om mensen en bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen en een ieder tot zijn recht te laten komen om een fatsoenlijk bestaan in vrijheid en veiligheid op te kunnen bouwen. Ik heb een diepe motivatie om de wereld iedere dag een beetje mooier proberen te maken. Ik heb veel kansen gehad en ik gun anderen die ook, in Nederland en daarbuiten. Daar wil ik mij ook komende periode graag hard voor maken.”