14 september 2014

In Memoriam Ferry Rondagh 1939 – 2014

Verdrietig namen wij kennis van het plotselinge overlijden van oud-partijgenoot Ferry Rondagh op 8 september 2014.

Ferry heeft zich zijn hele leven ingezet voor de samenleving. Sinds de jaren ’70 deed hij dat voor de PvdA. Hij is bestuurslid van onze afdeling geweest. Hij heeft deelgenomen aan talloze commissies en activiteiten. Hij kandideerde zich eind vorige eeuw voor het Europees Parlement. Meest recent, in 2002, werd Ferry raadslid voor de PvdA. Kort daarop werd hij fractievoorzitter. In 2006 kende hij als lijsttrekker een grote verkiezingszege en verzilverde hij de zetelwinst in PvdA-deelname aan het college. Ferry zal in het bijzonder herinnerd worden door en om de vele Voorschotenaren die hij bij de politiek betrok. Ferry belde mensen op, ging bij ze langs, nodigde ze bij hem thuis uit en wist dan met brede armgebaren en homerisch gelach zijn enorme enthousiasme voor de lokale politiek zo goed over te brengen dat vanuit de meest onverwachte hoeken mensen zich met hem in wilden gaan zetten voor de PvdA en voor Voorschoten.

Hoewel Ferry in 2009 de PvdA verliet naar aanleiding van inhoudelijke verschillen van inzicht, herstelde de onderlinge relatie zich snel. Niet in de laatste plaats omdat Ferry een warme, hartelijke persoonlijkheid had en geen wrok koesterde. Een schouderklopje hier en een “Ach, zo gaan die dingen, soms wil je iets anders,” daar en zo nam Ferry alle koude uit de lucht. Hij behield ook zijn in-en-in rode hart en zette zich vanuit zijn nieuwe plek als raadslid van ONS Voorschoten met enige regelmaat alsnog in voor sociaaldemocratische idealen. Na zijn afscheid uit de raad afgelopen maart, bleef Ferry maatschappelijk actief als voorzitter van de lokale ANBO-afdeling.

Binnen en buiten de raad was het een voorrecht en plezier om met Ferry samen te werken. Hij was onze partijgenoot, politiek mentor van velen en een trouwe vriend. Wij zullen hem missen.

Ferry werd 75 jaar. Hij laat twee dochters achter.

Wij wensen hen en al zijn andere nabestaanden veel sterkte toe.

Fractie en bestuur PvdA Voorschoten