Door Jan Spendel op 17 maart 2014

Dank voor het in mij gestelde vertrouwen

800×600

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;}

Ik wil de kiezers, leden en fractie van de PvdA Voorschoten bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen als raadslid/politicus. Ik heb tien jaar met veel inzet en plezier gewerkt in de lokale politieke arena. Het ware mooie jaren van geven en nemen, van successen en verliezen, van uitdelen en incasseren. Maar dan wel binnen de regels van fatsoen en democratie. Het was constructief hard op de inhoud en zacht in de relatie. Deze lijn zal de nieuwe fractie – ik weet het haast zeker – ook zo doortrekken. Want dat maakt de PvdA een bestuurspartij waarmee valt samen te werken. En dat zal hard nodig zijn nu we als gemeente veel op ons bord krijgen. Ik denk dan aan onderwerpen in het sociale domein als jeugd, werk en zorg. Het rijk geeft ons minder geld daarvoor. Maar minder geld betekent nog niet dat het slechter wordt. Door slim te organiseren en goed te luisteren naar mensen is het mogelijk om de kwaliteit van de gemeentelijke taken op peil te houden, of zelfs te verbeteren.

 Ik heb het gevoel als raadslid voldoende bereikt te hebben in de raad, hoe klein soms ook het resultaat. Zo ben ik trots op de PvdA- motie Huisvesting Voedselbank die eind 2009 na staken van stemmen, veel praten, overtuigen, wijzigen van de tekst, bij de  herstemming uiteindelijk raadsbreed werd aangenomen. In juli 2011 kreeg de Voedselbank de sleutels van het leegstaande politiebureau. Hiermee werd de motie uitgevoerd.

Meer recent ben ik tevreden over het door mij ingebrachte richtinggevende uitgangspunt voor de WMO die werd overgenomen. Het uitgangspunt luidt: Professionals daar waar het moet en gewenst is, en vrijwilligers inzetten daar waar het kan. Dit om de kwaliteit te borgen en om te voorkomen dat er bezuinigd wordt over de hoofden van vrijwilligers.

 Ik verlaat de gemeenteraad. Maar ik verlaat niet Voorschoten. Zal mij op mijn manier blijven inzetten voor het dorp.

 Laten we met zijn allen op 19 maart 2014 er voor zorgen dat de PvdA goed vertegenwoordigd wordt in de gemeenteraad. Dat we voldoende sterk worden om een eigen wethouder te leveren die uitvoering kan geven aan ons PvdA-programma.

Saluut!

Jan Spendel

Jan Spendel

Jan Spendel (1953) is sinds november 2014 weer terug als bestuurslid voor de PvdA-afdeling Voorschoten. In de jaren 2004-2014 was hij voor de PvdA actief in de lokale politiek: bijna acht jaar als raadslid en tien jaar als commissielid. Sinds 23 september 2015 is hij duo-lid van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Van 25 oktober 2016

Meer over Jan Spendel