Ad de Graaf en Marjolijn Eshuis geïnstalleerd in de gemeenteraad Voorschoten

Door Jan Spendel op 30 maart 2018

Lijsttrekker Ad de Graaf is donderdagavond 29 maart 2018 geïnstalleerd als nieuw gemeenteraadslid voor de PvdA in Voorschoten. Zijn “runningmate” Marjolijn Eshuis werd dezelfde avond ook geïnstalleerd maar dan als commissielid voor de PvdA. Beiden legde de belofte af (“dat verklaar en beloof ik”) tijdens de druk bezochte raadsvergadering.

Ad volgt Henk Overbosch op die de avond daarvoor als raadslid afscheid nam van de oude raad. Ad is als nieuwkomer fris en gretig en goed voorbereid op zijn raadswerk. Hij draaide ter voorbereiding op zijn raadslidmaatschap een halfjaar mee in de fractie, was actief bij het schrijven van het PvdA-verkiezingsprogramma en leidde vol inzet de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Ad steekt in op samenwerken. Het gaat om de samenwerking met (vertegenwoordigers van) burgers en met ondernemers. Het gaat ook om samenwerking in de gemeenteraad. Met altijd een herkenbaar PvdA-geluid. In een nieuwe gemeenteraad wil Ad allereerst het gesprek starten over een nieuwe meerjarenbegroting voor 2019 en de jaren daarna.

Marjolijn zat al in de vorige raadsperiode in de commissie Mens & Samenleving. Zij is ervaren in het commissiewerk. Voor de verandering heeft ze de voorkeur voor de raadscommissie Wonen, Ruimte & Groen. Ook zij werkte vol overgave mee aan het verkiezingsprogramma en voerde een actieve campagne die haar 222 voorkeursstemmen opleverde van de in totaal 731 uitgebrachte stemmen op de PvdA Voorschoten.

De komende periode zet Marjolijn zich graag in om samen met PvdA-leden, de fractie, organisaties, inwoners en politieke partijen huidige uitdagingen aan te gaan zoals de bestuurlijke toekomst van Voorschoten en het toewerken naar een CO2-neutrale gemeente.

De PvdA-Voorschoten wenst Marjolijn en Ad veel succes toe met de politieke werkzaamheden voor de bevolking van Voorschoten in de gemeenteraad. Voorschoten verdient jullie!

 

Jan Spendel

Jan Spendel

Jan Spendel (1953) is sinds november 2014 weer terug als bestuurslid voor de PvdA-afdeling Voorschoten. In de jaren 2004-2014 was hij voor de PvdA actief in de lokale politiek: bijna acht jaar als raadslid en tien jaar als commissielid. Sinds 23 september 2015 is hij duo-lid van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Van 25 oktober 2016

Meer over Jan Spendel